Sunday, October 3, 2010

Topkapı Sarayı'na lazer silahı lazım

Topkapı Sarayı'nı yaklaşık 300-400 karga istila etmiş ve sarayın mermerlerine, camlarına, havalandırmalara, kedilere, papağanlara, sincaplara, kablolara çılgın zarar veriyorlarmış. Tepeden kırmak üzere cevizlerini mermerlere atıyorlarmış, mermerler yemyeşil olmuş. Güvenlik görevlilerine göre şimdiye kadar binlerce ceviz kırmışlar bu mermerlerde. Hürriyet'in haberine göre Topkapı Sarayı müdürü İlber Ortaylı kargalardan kurtulmak için Şahin sipariş etmiş. İşe yarar mı gerçekten diye araştırdım. Kargalar Şahinlerden korkarmış gerçekten ama Baykuş'tan daha çok korkarlarmış. Ayrıca 300 karga ile kaç şahin başa çıkabilir ki. Karga sosyal bir hayvan ve birbirini kollar. Gruplaşıp şahinleri def edebilirler gibi geldi bana.
İnternette kullanıcı yorumlarından ve eski Moda semti deneyimimden sonra İlber beye önerim Lazer silahı veya ses aleti alması olacak. Lazer silahı kargalara zarar vermiyor, sadece o kırmızı ışığı üzerlerinde görüp birşey yapamayınca korkuyorlar. Sivrisinek, fare ve gençlerden ses frekansı ile kurtulunduğu gibi kargalardan da kurtulunabilir.
Yalnız tüm bunları okurken bir olaya çok güldüm. Topkapı sarayında güvenlik görevlisi olan Coşkun bey'e kargalar daha gıcık oluyorlarmış. Çünkü Coşkun bey kargaların kırmak üzere attıkları cevizlerden kaçmak yerine hemen alıp ağzına atıyormuş. Nihahaha. Coşkun bey Yaşa!

No comments:

Post a Comment