Thursday, September 16, 2010

Tim Burton'a yapilan eziyet

Tim Burton'ın meslek hayatinin ilk basinda Disney'e girdigini ogrendigimde cok sasirdim. Hele hele Fox and the Hound isimli cizgi film cizerlerinden biri oldugunu duyunca iyice sasirdim. Sagdaki resme bakinca ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Bu karakterleri cizmek sizce Tim Burton'a nelere mal olmustur?

Neyse sonra Diney'dekiler de mantikli cikmis ve Tim Burton'ı conceptual artist yapmislar. Bu sefer de kendisinden The Black Cauldron isimli cizgi film icin karakter yaratmasi istenmis. Soldaki alttaki karakteri cizmis. Bu cizimi goren Disney, Tim Burton'i bu gorevden de almis. The Black Cauldron'in bitmis halini de koyuyorum ki farki daha net gorun.
Neyse ki Disney, Tim Burton'i kendi haline birakip, yaratmaya devam etmesine musaade etmis. Tim Burton burada kendi kendine bircok cizim yapmis ve sonunda da Frankenweenie filmini cekmis. Disney bu filmi sadece Avrupa'daki sinemalarda gosterilmek uzere gondermis. Bu filmi goren Stephen King, Warner Bros'daki arkadasina gostermis. Ve boylece Tim Burton Warner Bros birlikteligi ve sevdigimiz Burton filmeeri gelmeye baslamis. Tesekkurler Stephen King!

No comments:

Post a Comment