Friday, September 10, 2010

Hic 3 boyutlu yazici gordun mu?

3 boyutlu printer ile ilgili gozume haber ilistiginde ilk olarak 3d fotograf basimi yapiyor sandim, yine de bir baktim. Ama cok daha ilginc birseymis meger... 3 boyutlu olarak bilgisayarda resmini gordugu herhangi bir seyin heykelini yapabiliyormus.


Ben bu resmi gorunceye dek tam kavrayamamistim valla. Bilgisayar ekraninda gorunen gargoyle'in 2 farkli renkte heykelini print etmisler. Ogrendim ki uzun bir suredir zaten bu yazicilar sanayide kullaniliyormus ama ev/ ofis kullaniminda kullanilacak fiyatlara ancak inmis. 7000 dolardan basliyor fiyatlari.



Ayrica cok daha karmasik cisimleri, oyuncaklari, mutfak esyalarini da bu yazici ile yapabiliyorsunuz. Oyuncak fikri ozellikle hosuma gitti. Ofislerde kullanilmaya baslayacagi gun eminim yeniliklerde bir hizlanma olacaktir. Yalniz acaba ilerde "kartus dolumu yapilir" sektoru buraya da el atabilecek mi?

Yazici plastik ve murekkebi katman katman puskurterek yapiyormus. Google'dan arayinca Corporation Z diye bir firma cikiyor. Ayrica Jay Leno'da bir adet varmis.

- Posted using BlogPress

1 comment:

  1. Artık 3b yazıcılara 500$ gibi para ile sahip olunabiliyor. 3D yazıcı

    ReplyDelete