Wednesday, September 15, 2010

Oyun oynamanin faydasi ispatlanmis

New York Rochester Universitesi psikologu Daphne Bavelier'in yaptigi arastirmada bilgisayar oyunu oynamanin faydalari tespit edilmis.
Yapilan deneyde iki grup olusturulmus; haftada 5 gun aksiyon oyunlari oynayanlar ve hic oyun oynamayanlar. Bu kisilere oncelikle refleks testi yapilmis. Bir cizgi uzerinde ard arda ilerleyen noktalarin hangi yone gittigini 2 saniye icinde klavyeye girmeleri istenmis. Sonrasinda test gittikce zorlastirilmis, noktalarin bazilari saga, bazilari sola gitmeye baslamis. Bu testte tabi ki oyun oynayanlar cok daha hizli tepki vermisler.

İkinci testte ise bu sefer deneklere kulaklik verilmis ve sesin sagdan mi soldan mi geldigini tespit etmeleri istenmis. Yine tabi ki oyun oynayanlar cok daha hizli tepki verebilmisler.Counter strikecilar bu oyunda ozellikle gelismistir herhalde.
Ucuncu testte ise bir gruba gunde 2 saat ile sinirli olmak kaydi ile toplam 50 saat aksiyon oyunlari oynatilmis. Diger gruba ise gunde 2 saat SIMS tarzi simulasyon oyunlari oynatilmis. Sonra da tepki ve ses testleri yinelenmis. Aksiyon oyunlari oynayanlarin yine tepki verme sureleri diger gruba ustun gelmis.
Oyun zararli diyenler utansin. Turk dizileri daha faydali sanki :P

Oyunlarla ilgili diger yazilar
Mindshift oyun dunyasinda yeni boyut.
HOGGY - Ipad/ iphone platform oyunu

No comments:

Post a Comment