Saturday, September 18, 2010

Google instant search - aninda goruntu




Google'in arama motorunda yaptigi yeniligi sanirim artik herkes duymus veya fark etmistir. Google'da herhangi birsey aramaya basladiginizda, ilk harften itibaren aramanizi tahmin etmeye calisan bir liste cikiyor ve siz diger harfleri girdikce bu liste degisip duruyor. Amaci ise siz daha yazarken, en cok yapilan taramalardan sizin aradiginiz bilgiyi size en hizli sekilde getirmek.
Gunlerce Google'in neden boyle bir iyilestirme uzerinde kafa patlattigini anlayamamistim. Bugun bir aciklama okudum ve biraz ikna oldum. Instant oncesi bir kisinin Google'da aradigi kelimeyi, cumleyi yazmasi ortalama 9 saniye suruyormus. Gercekten uzun bir sure (dalga gecmiyorum, bence de gercekten uzun). Ayrica bir kisinin klavye uzerindeki iki tus arasinda gecis yapmasi 300 milisaniye iken, iki farkli sayfaya goz atmak 30 milisaniyeymis.
Kullandikca begendigim tarafi ise tam olarak ne aradigimi bilmedigimde, yaptigi onerilerin isimi kolaylastirmasi oldu. Ozellikle ingilizce cumle kurarken emin olamadigim kelimeleri cok isabetli tahmin ediyor. Yasasin Google, keske herkes senin kadar titiz olsa.

- Posted using BlogPress

No comments:

Post a Comment