Wednesday, November 24, 2010

Freddie Mercury'yi anıyorum... Buyrun katılın...

Bir Queen hastası olarak Freddie Mercury'nin ölüm yıldönümünde kendisini anmazsam ayıp olur. Size Freddie ile ilgili bazı bilgiler vereceğim. 

- Zanzibar doğumlu
- Gençliğine kadar ailesi ile birlikte Hindistan'da yaşıyor ve İngiliz okuluna gidiyor. 
- Zanzibar devrimi sırasında ailesi ile birlikte güvenlik sebebi ile İngiltere'ye kaçıyor ve burada Grafik sanatlar ve dizayn okuyor. Kendisi meşhur Queen amblemini de çizen kişidir.
- 4 oktav sese sahip. Konuşurken sesi bariton iken, şarkı söylerken genelde tenor olarak söylüyor.
- Seven seas of Rhye, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Somebody to love, We are the champions, Dont stop me now gibi grubun birçok ünlü şarkısını kendisi yazmıştır. 
- Biseksüel. Uzun yıllar Mary Austin isimli bir kadınla birlikte oldu. Daha sonra kısa süreli yaşadığı homoseksüel ilişkiler sebebi ile Austin'den ayrılır. Ama ölene kadar çok iyi arkadaş kalırlar. Mary için benim tek gerçek arkadaşım derdi. Love of my life şarkısını da yine Mary için yazmıştır. 
- Daha sonra Barbara Valentin ile 5 yıl birlikte olur.
- Daha sonra Jim Hutton isimli bir erkek ile beraber olur ve onunla birlikte iken vefat etmiştir.
- "I am gay as a daffodil (nergis)" demişliği vardır ama açık bir şekilde gay olduğunu kabul etmemiş olması gay komunitesi tarafından pek hoş görülmemektedir. 
- HIV olmasını da ölümünden bir gün öncesine kadar saklamıştır. Bu davranışı da hoş karşılanmamıştır ve istese AIDS için birçok yardım kampanyası düzenleyebilirdi denilmektedir. 
- Birleşmiş milletlerin boykotunu kırıp Güney Afrika'da konser verdikleri için de adları boykot kırıcıya çıkmıştır. 
- Zanzibar hükümeti Freddie'nin 60. yaş günü kutlamalarını gay olması sebebi ile iptal etmiştir. 
Mary Austin
Jim Hutton

Barbara Valentin

No comments:

Post a Comment