Friday, January 14, 2011

Beyaz Saray Hindi'leri azad ediyor

Bu yazı çok mühimmiş gibi draftta duruyormuş. Şükran günü geçmiş olsa dahi yayınlayayım. Acaba ne ekleyecekmişim de bekletmişim bu çok mühim yazıyı :P

Her sene Şükran gününde dönemin Amerikan Başkanı iki adet Hindi'yi Şükran masasında yemek olmaktan kurtarılıyor. Bu gelenek resmi olarak 1989 yılında George W.H. Bush zamanında başlatıldı. Azledilecek hindi Obama'nın söylediğine göre 30 tane finalist hindi arasından seçiliyormuş. Jurinin önünde en güzel tüylerini kabartan hindi ve yedeği Beyaz Saray'a Başkan tarafından azledilmeye geliyorlar. Bu sene azledilen hindilerin isimleri Apple ve Cider. Şükran yemeği olmaktan kurtulan bu hindileri Washington'daki ziyaretleri süresince W Hotel ağırlamış, oradan da bir çiftliğe gönderileceklermiş.
Obama 2009 yılındaki Hindi azletme töreninde "Birçok gün bana neden başkan olduğumu hatırlatacak olaylar yaşıyorum. Bazen de bugün gibi bir hindiyi azledip Disneyland'e gönderiyorum" demiş. O sene hindiler Disneyland'in Şükran günü yürüyüşüne katılıp, sonra da Disneyland çiftliğine gönderilmişler.İşte bazı hindi azletme günleri resimleri.



No comments:

Post a Comment