Sunday, January 2, 2011

Das Keyboard

Ocak ayında İngiltere'ye gideceğim. "İngiltere'den birşey ister misiniz" sorusuna bir arkadaşım "Das Keyboard" diye cevap verdi. neymiş diye baktım ve İSTİYORUUUM. Kendisi adından da anlaşılacağı üzere primitif klavye. Benim favori klavyem Compaq'ın artık üretmediği bir model. Resimde görebilirsiniz. Ofisteki IT ekibine ne zaman yeni biri gelse klavyemi yenileyip, Compaq'ımı çöpe atıyor. Sonra birlikte çöpten çıkartıyoruz, temizleyip kullanmaya devam ediyorum. Ama artık bir iki tuşu iyice gitti, takılıyor vs. Das Keyboard'u okuyunca ağzımın suyu aktı. Hem klavyeme benziyor, hem de eskiden beri özlediğim tıkır tıkır yazma sesi geliyormuş. Dahası 3 modelinden birinin üzerinde hiç yazı da yok. Çok pro! 

3 tip modeli var: Professional, Ultimate ve Silent.
Professional : Hem ses çıkartıyor, hem klik sesi (himm bunu mu alsam acaba?)
Professional
 Ultimate: Ses çıkartıyor ama klavyenin üzerinde hiçbirşey yazmıyor.
Ultimate
Silent : Bunu almam, hem harfler yazıyor, hem ses çıkartmıyor. (ama acaba şirkettekiler sesten çok mu rahatsız olur?)

Bu arada Google da bir klavye çıkartacakmış. Acaba onu mu beklesem? CAPSLOCK tuşu olmayacakmış, yerine Google search tuşu olacakmış. Bence çok mantıklı. Ne öööle BAĞIRA BAĞIRA!

2 comments:

  1. Yazının üzerinden çok geçmiş, merak ettim, aldınız mı Das Keyboard'ı? Bu mekanik klavyeden forumlarda övgüyle bahsedilmiş. Şayet aldıysanız sizin yorumlarınızı da okumak isterim.
    Selamlar,

    ReplyDelete