Tuesday, October 26, 2010

BOP ne demektir?

Bugün ofiste arkadaşım Merve'ye bir öneride bulundum, cevap olarak bana "BOP" dedi. Hayal meyal hatırlıyorum pass cinsi birşeydi ama hangi oyunda olduğunu ve ne anlama geldiğini hatırlayamadım, sonrasında Merve'ye sorunca onun da aklı karıştı. Ama dahası "git araştır yaz bakalım Meraklınane'ye okuyalım" dedi. 
Yahu oturdum okumaya başladım bir uyku bastırdı anlatamam. Sanırım tamamen kavramak için insanın bir hayli kağıt oyunu meraklısı olması gerekiyor. Bende de hiç yok, iyi mi... Neyse nadide okurlarımı kırmayıp yine de en hızlı tarafından bakıverdim.

BOP Poker'de Pas yerine de kullanılan bir terim anladığım. Pas'tan farkı ise tur döndükten sonra halen konuşma ve arttırma hakkınızı elinizde tutuyorsunuz. BOP üzeri bahis arttırmak bazı poker oyuncuları tarafından acemi ve etik olmayan bir aksiyon olarak değerlendirilirmiş. Daha iyi bilen varsa lütfen bizi aydınlatsın. Anladım ki  merakımın da bir iki limiti var; kumar ve futbol :))

1 comment:

  1. Pokerde cokca kullanilan bir terimdir. Hatta BOP demek yerine masaya vurulmasi da ayni anlama gelir.

    Kart degisiminden once gel geli (oyun giris bedeli diyelim kisaca) gordugunu ayni miktari koyarak oyuna dahil olacagini kisaca bahsi arttirmayacagini belirtir.

    Kart degistirdikten sonra ise kimse para arttirmamissa bu sekilde oynayalim demektir.
    Para arttiran varsa da arttirilan para miktari kadarini ortaya koymak demektir.
    (3'unu gordum 5 koyuyorum demek yerine 3'unu gordum bende 3 koyuyorum gibi)

    Kisaca boyle iyi, devam edelim de denebilir:)

    ReplyDelete